Mill Hill School

Mill Hill School - The Favell Building

In 2004 the governors of Mill Hill School decided to commission a major new classroom building to mark the school’s bicentenary.  Having prevailed through a limited competition BHM were appointed as architects to the project.

From the outset the governors laid down the challenge to design a building of considerable quality and mark.  The result is the Favell building which now forms the centrepiece to the large parade ground in the heart of the school.  It also has to form an elegant elevation to the Ridgeway, an important feature of the Mill Hill conservation area.

Inserted between the school chapel and the main school buildings (all Grade II listed) the building is linked by a glazed bridge to the main school.  All the classrooms surround a formidable atrium which is used for exhibitions and entertainment.