Kew House School, New Sixth Form Centre

Kew House School is a thriving independent co-educational secondary school that prides itself in encouraging creativity and individual strengths. The Sixth Form Centre occupies a tight urban site on the school boundary, and aims to make the experience of sixth form a bridge between GCSE’s and University life. An Independent Learning Centre occupies the whole ground floor and aspires to create a calm and welcoming environment with the ambience of a sophisticated business hotel. A coffee bar sits in one corner and bi-folding doors along the full length of the south façade open onto the decked play area beyond.

The upper floors contain state of the art classrooms and seminar spaces, with washrooms and shower rooms. Copious natural light is afforded by the carefully shaded glazing, and the highly insulated envelope and photovoltaic panels contribute towards a BREEAM energy rating of Excellent. A landscaped roof garden overlooks Kew.

The school’s senior management team provided a strong vision for the design, and the build was facilitated via two stage tender.

Fixed internal structure was confined to the stair cores at either side, rendering the whole building capable of future conversion to office, commercial or residential use.

The building was fully and joyfully occupied by the school from the first day.

Further details

The building is on the same tight urban site as the original Kew House School building.

Whereas  that building was the conversion of an existing office block this was a new building displacing some of the previously created external play space. This external play spaces was relocated in the form of a rooftop garden.