Kew House School

The first phase of this project completed in 2013 took an existing 1980s office block and converted it into a secondary school. It’s a further example of an extremely tight urban space as the original office plot did not include a great deal of space surrounding it as ground level. BHM made the most of the space available with a covered games area, garden space and a multi-use sports pitch.

Phase two (currently on site) is a new four storey classroom block for the sixth form, which stacks efficiently and includes a rooftop garden space to replace the green space lost to the building's footprint. This space includes a covered games area, BBQ area, a variety of seating and social spaces and extensive planting. The central floors comprise classrooms and seminar space plus admin offices. The Independent Learning Centre on the ground floor of the new building features a large library and media resource facilities with a café, projection screen and a series of intimate study and leisure spaces. Folding doors along one entire side of the building allow this space to be opened up to the landscaped play area adjacent.

Further details

The site was another example of a tight urban site.

This time constrained by the plot of the existing office block there was very little external space available. Some clever planning enabled us to include a variety of external play spaces for pupils including a synthetic pitch, covered games area and garden space.