Ewell Castle School, New Music Pavillion

The new pavilion was designed to expand the School’s music and performance facilities. It contains a computer and teaching room, secure instrument storage, a performance space, peripatetic rooms for visiting tutors and a recording room/office.

In response to planning conditions, the building has been designed to attenuate airborne sound, minimising disturbance to neighbouring properties.

Situated on the ‘croquet lawn’ opposite the Castle Building, the single storey pavilion’s scale and appearance is appropriate for its garden setting within a conservation area. It has been designed to complement both the Victorian Gothic style of the Castle building and the contemporary Budgell building adjacent, with matching materials and fenestration.

 

Further details

This project was completed March 2017. BHM are now working on the next phases of the masterplan; the basement refurbishment of the Grade II listed Castle Building to providing further changing facilities and a new two-storey teaching block providing accommodation for art and food technology.